VerLICHT je buurt

Met ‘VerLICHT je buurt’ roepen we Bruggelingen op om de voorzijde van de eigen woning (aan het raam, de voordeur, de haag of boom of in de voortuin) extra, gezellige lichtjes aan te brengen gedurende de donkere maanden.

Schakel op 27 november 2020 -de start van het lichtparcours van Wintergloed- om 18 uur alle lichtjes aan om een warme (licht)gloed over heel Brugge te laten verschijnen.

 

Wist je dat jij samen met jouw buren een buurtcheque tot maximum 200 euro kan aanvragen voor de aankoop van lichtjes, raamkrijt om de ramen te versieren, tuinkaarsen, kerstversiering voor in de straat? Stuur een mailtje naar brecht.vancauwenberghe@brugge.be om dit aan te vragen. Besteed de buurtcheque zoveel mogelijk bij de lokale handelaars, die in deze tijden zeker ook wat ‘verlichting’ verdienen.

Neem foto’s van het ophangen van de lichtjes en de lichtjes zelf en post ze met de hashtags #verlichtjebuurt #vierkanttegeneenzaamheid #bruggesolidair op de Facebookpagina’s van:

-Vierkant tegen Eenzaamheid

-Brugge Solidair!

We verloten vijf verLICHTe verrassingsprijzen onder de deelnemende buurten/straten.

Naast het letterlijk verlichten van de straat en buurt, willen we ook een figuurlijk luikje aan de actie verbinden. Dit gebeurt via gratis postkaartjes waarop je een boodschap van verLICHTing kan neerpennen en bezorgen aan wie hier nood aan heeft. Iedereen kan een schrijfactie uitwerken voor een eigen gekozen groep. Zo zetten de gedetineerden van de gevangenis van Brugge zich in om kaartjes te schrijven naar de woonzorgcentra van Brugge. Een school zal hoopvolle kaartjes schrijven voor mensen in kwetsbaarheid rond de eindejaarsfeesten, de buurtcomités verrassen er eenzame buren mee…

Wil jij persoonlijk, met jouw buurt of jouw vereniging ook kaartjes schrijven? Of ken je mensen, instellingen, organisaties die graag een kaartje zouden ontvangen? Vraag dan jouw kaartjes geschreven of ongeschreven aan!

Wens je minder dan 100 kaartjes dan kun je ze zonder afspraak gratis ophalen in de Hoofdzetel OCMW (Ruddershove 4), Hoogstraat 9 en de verschillende filialen van Openbare Bibliotheek Brugge.

Wil je meer dan 100 postkaartjes? Geef dan een seintje via info@eenzaamheidbrugge.be of 0489 362048, dan kan je de kaartjes na afspraak ophalen op één van de verdeelpunten.