Aangifteformulier verzekering

De stad sloot opnieuw een akkoord met Ethias om de buurtcomités te verzekeren. Voor alle activiteiten die je organiseert met steun van de Brugse Buurtcheques ben je gedurende 1 dag opbouw, de activiteit zelf en 1 dag afbraak voor het volgende verzekerd:

Burgerlijke aansprakelijkheid

Men is verzekerd voor Burgerlijke aansprakelijkheid. Dit wil zeggen: de schade veroorzaakt door een ongeval aan derden en voortspruitend uit de organisatie, in zaal of openlucht, van diverse activiteiten. Let op: de verzekering geldt niet voor schade veroorzaakt aan de zaken die worden gebruikt of gehuurd zoals materiaal, een tent of een zaal.

Klik hier voor het aangifteformulier voor Burgelijke Aansprakelijkheid te downloaden. 

Lichamelijke ongevallen

De vrijwillige medewerkers van het buurtcomité zijn ook verzekerd voor lichamelijke ongevallen die         hen zouden kunnen overkomen tijdens de diverse activiteiten in het kader van de buurtactiviteit (inclusief opbouw en afbraak), en op de weg naar en van deze activiteiten. Het begrip ‘weg’ is vastgesteld overeenkomstig de arbeidsongevallenwet. Let op: deze verzekering is enkel geldig voor de medewerkers, niet voor de bezoekers van het feest. Om verzekerd te zijn, hoeft u enkel het aanvraagformulier van de Brugse Buurtcheques invullen. Wanneer de Brugse Buurtcheque wordt toegekend, is de buurtactiviteit automatisch verzekerd.

Klik hier om het aangifteformulier voor lichamelijke ongevallen te downloaden.

Voor verdere vragen kan je contact opnemen met Sven Warmoes van Ethias  Brugge - sven.warmoes@ethias.be - 050 35 83 11