Rondleidingen stadsschouwburg

Rondleidingen stadsschouwburg

Tijdens verschillende rondleidingen en wandelingen maak je kennis met de jarige Koninklijke Stadsschouwburg en haar omgeving de Stadsrepubliek.  

De rondleidingen zijn zo ontwikkeld dat je ze alle vier kan volgen, zonder echte overlappingen.

1. Bezoek aan de Koninklijke stadsschouwburg

Onze prachtige Stadsschouwburg is een bezoek zeker waard!

Tijdens de rondleiding neem je een kijkje achter deuren die anders gesloten blijven. Een gids leidt je langs de zaal, het podium, de kleedkamers en de foyer en vertelt anekdotes over het dagelijkse leven in de schouwburg, de voorstellingen en de geschiedenis van het gebouw. Je ziet en hoort alles wat zich in de afgelopen 150 jaar in een van de best bewaarde stadstheaters van Europa heeft afgespeeld. Nu ja, bijna alles…

2. Gezelliaans theater – Gidsenkring Brugge

De oprichting van een nieuwe stadsschouwburg in Brugge was een theatraal stukje politiek.  Niet iedereen was fan van zo’n ‘oord van verderf’ in het hart van de stad.   Zo was Guido Gezelle één van de grote tegenstanders.  Tijdens deze wandeling met een kort bezoek aan de Koninklijke Stadsschouwburg schetsen we een apart beeld van wat de oprichting van de cultuurtempel betekende voor de Bruggeling.

Start: voorplein Stadsschouwburg 

3. De stad vertelt verhalen, verhalen vertellen de stad – Gidsenbond Brugge

De Gidsenbond nodigt je uit voor een wandeling in de ruime buurt rond de Koninklijke Stadsschouwburg.  Een gids neemt je mee langs vergeten podiumplaatsen, bioscopen en muziekcafés, vertelt de verhalen van die plekken en vult ze aan met beeldmateriaal.  De stad vertelt verhalen, verhalen vertellen de stad.

Start: voorplein Stadsschouwburg

4. De Stadsrepubliek – S-wan Brugge

Een enthousiaste gids loodst je door de Sint-Jakobswijk.  Deze creatieve buurt is het dynamisch hart van het stadsvernieuwingsproject De Stadsrepubliek.   Biekorfsite, Hof Bladelin, deelplan Sint-Jakobskwartier, wijkontwikkeling, slim ruimtegebruik, participatie, co-governanceproject… : uitdagende termen die straks helemaal helder zijn voor jou.  We nemen je mee in dit boeiend verhaal waarmee je straks ook je buren zal kunnen warm maken. 

Start: voorplein Stadsschouwburg

Een rondleiding aanvragen ?

www.ccbrugge.be/rondleidingen 

Prijs:

Voor groepen kleiner dan 20 personen: 4€ / persoon

Voor groepen vanaf 30 personen kan een buurtoppepper aangevraagd worden, en kan – op aanvraag - de wandeling ook afgesloten worden met een hapje en een drankje.

Tijdstip:

Op aanvraag en volgens beschikbaarheid van gidsen en toegang gebouwen.

Tussen 4 juli en 15 augustus wordt de schouwburg ook opengesteld voor rondleidingen en worden expo’s georganiseerd.