Gala avond Mooov

Van 19 april tot 2 mei 2022 vindt in Brugge het MOOOV Filmfestival plaats. MOOOV haalt ieder jaar films uit alle hoeken van de wereld naar de Brugse binnenstad. Samen met hen bieden wij jullie de kans om met de buurt een unieke filmavond mee te maken.

Waar en wanneer?

De openingsavond vindt plaats op donderdag 21 april om 20u00. Deze avond gaat door in het Concertgebouw op ’t Zand.

Wil je inschrijven voor deze feestelijke filmavond?

Inschrijven voor dit evenement kan via dit online inschrijvingsformulier. We gaan voor optimaal digitaal, en sparen de bomen. Indien iets niet duidelijk is, stuur dan een mailtje naar buurtcheques@brugge.be.

De film

Op de gala-avond zal de film "Flee" worden gespeeld. De Deense regiseur Johan Poher Rasmussen slaagt er met de animatie film Flee voortreffelijk in het verhaal van oorlogsvluchtelingen, vaak gereduceerd tot ‘de ander’, terug een menselijk gelaat te schenken.

Inschrijven kan tot en met 3 april 2022.

De hele avond, inclusief inleiding en receptie, kost 4 euro per persoon (in plaats van 12 euro). Na aanvraag krijgen jullie een factuur opgestuurd. Pas wanneer deze factuur is betaald, zijn jullie zeker van jullie inschrijving. De tickets zullen ter plaatse, per buurtcomité, klaarliggen.

Inschrijven kan via deze link

Hoewel Amin succesvol is in zijn carrière en gelukkig in de liefde lijkt hij maar geen rust te kunnen vinden. Het geheim dat hij al meer dan 20 jaar met zich meedraagt dreigt alles uit balans te gooien. Bij goede vriend en filmmaker Jonas Poher Rasmussen besluit hij eindelijk zijn hart te luchten. Flee is het aangrijpende verhaal van zijn bijzondere vlucht als kind uit Afghanistan.