De Brugse vierkante tafel

Elk jaar organiseert de Bond zonder Naam ‘De langste eettafel’ in de Week van Verbondenheid van 22 tot 30 september, waarbij men mensen uitnodigt om plaats te nemen aan een lange tafel, en om in gesprek te gaan met mensen die men misschien nog niet zo goed kent. Brugge maakt met de Brugse vierkante tafel zijn eigen variant hiervan.

Omdat de Vrijwilligerscentrale zich mee inzet in de strijd tegen eenzaamheid, en omdat de buurtcomités daar een bevoorrechte partner in zijn, bieden wij de mogelijkheid om in 2018 een buurtcheque of een buurtoppepper in  te zetten voor het organiseren van een ‘Langste Tafel’ in jouw buurt. Uitzonderlijk, en enkel voor de buurtcheques die voor die specifieke week worden aangevraagd, mag de buurtcheque uitgegeven worden aan eten. Met de cheque kan nog steeds geen drank aangekocht worden, maar dus wel lekkers voor een ontbijt, pannenkoekenmiddag, taart, of gezellige buurtaperitief.

Iedereen moet dus plaatsnemen aan een lange tafel, foto’s hiervan dienen ook opgeladen te worden.

Volg voor aanvraag de gewone procedure ‘aanvraag buurtcheque’, vermeld zeker bij de naam/ titel ‘Langste Tafel – Week van Verbondenheid’. Eventueel promotiemateriaal van de Week van Verbondenheid, zoals placemats, affiches, gespreksstarters zullen we ter beschikking stellen in de Vrijwilligerscentrale.