Bloemen

Ook in 2018 krijgen buurtcomités opnieuw de mogelijkheid om de gevels van de huizen in hun buurt of straat te bebloemen.

Wie kan deelnemen aan de bebloemingsactie?

Deze bebloemingsactie is een initiatief voor buurten en buurtcomités, met o.a. als doel om het contact tussen buren te stimuleren. Individuele aanvragen komen dan ook niet in aanmerking.

De actie kan aangevraagd worden door:

  • Buurtcomités die een Brugse Buurtcheque krijgen voor hun buurtactiviteit.
  • Buurtcomités die (voorlopig) geen activiteit met een Brugse Buurtcheque organiseren, maar wel met deze actie willen meedoen. In dat geval moet de aanvraag door 4 verschillende buurtbewoners ondertekend worden en moet de actie zich duidelijk richten op alle buurtbewoners!

Wat kan je krijgen via de stad?

De deelnemers kunnen zelf aanduiden hoeveel plantjes ze willen/kunnen plaatsen aan hun gevel, met een maximum van 20 plantjes per huis. Iedereen krijgt de zelfde soort bloemen: rode hanggeraniums. Deze zijn goed bestand tegen alle omstandigheden, zijn gemakkelijk te verzorgen en het visueel effect in de straat is mooier met overal dezelfde bloemetjes. De stad voorziet enkel de planten, samen met wat plant- en verzorgingstips. Voor potaarde en bloembakken moeten de deelnemers zelf zorgen.

Hoe gaat dit praktisch in zijn werk?

  1. Het comité bundelt alle huizen die willen meedoen aan de actie, samen met het aantal plantjes dat ze wensen.
  2. Ten laatste tegen 1 april 2018 bezorgt het comité dit ingevulde formulier aan de Vrijwilligerscentrale. INSCHRIJVEN VOOR DE BEBLOEMINGSACTIE IS DUS HELAAS NIET MEER MOGELIJK
  3. De stedelijke diensten bestellen de plantjes en geven u bericht waar en wanneer u de plantjes kunt afhalen.
  4. Op 21 april 2018 worden alle plantjes afgehaald door het buurtcomité. Je krijgt hierbij plant- en verzorgingstips voor alle deelnemers en een overzicht van wie hoeveel plantjes bestelde. Het buurtcomité moet zelf instaan voor het vervoer van de planten!
  5. Het buurtcomité verdeelt de bloemen aan de verschillende deelnemers, die ze planten en aan de straatgevel van hun huis plaatsen.

Voorwaarde

Het is heel duidelijk de voorwaarde dat alle bestelde planten aan de straatzijde van de deelnemende huizen moeten geplaatst worden! Voor meer informatie over de bloemenactie kunt u terecht bij de Vrijwilligerscentrale. buurtcheques@brugge.be - 050 44 86 48 - Kraanplein 6, 8000 Brugge

Foto's

Bekijk hier foto's van enkele buurtcomités die deelnamen aan de bloemenactie: Sanderkwartier 
Bekijk hier andere foto's van de bloemenactie: Bloemenactie 2015 op BruggelokaalBloemenactie in de krant