Schildermuur in de Paallandenstraat

Op het buurtfeest in de Paallandenstraat in Sint-Andries werd een groot canvas gesplaatst waarbij de kinderen de buurt in beeld konden brengen. Bij de volgende buurtactiviteiten zal het doek telkens worden uitgehangen als decoratie. Wij vroegen aan initiatiefneemster Sofie Remmery waar haar idee vandaan kwam.

Sofie: "ik heb mijn eigen zaak, sisters at work. Voor de familiedag van een bedrijf hadden we dit ook al eens gedaan. Toen hadden we de muur opgehangen in hun magazijn. Het leek me wel een leuk idee om dit in onze buurt - waar veel kinderen leven - ook eens te proberen."

Wat wou je met deze schildermuur bereiken?

Sofie: "Het doel was om kinderen hun ideale buurt te laten schilderen en zo een blijvende herinnering te hebben aan het buurtfeest. Daarnaast hebben we hierbij ook een decoratie-item om de volgende buurtfeesten op te fleuren. Uiteraard was het ook - naast springkasteel, gekke fietsen en gekke kapsels - een extra activiteit voor de kindjes die wat meer op creativiteit is gericht. Het zou leuk zijn om binnen enkele jaren opnieuw een schildermuur zetten om zo de evolutie te kunnen zien."

Ben je tevreden over het resultaat? 

Sofie: "We hadden aan een meisje uit de buurt die veel kindjes kent omdat ze vaak gaat babysitten, gevraagd om de schilderactiviteit wat te begeleiden om “geklieder” te voorkomen. Echter kon zij natuurlijk niet voortdurend elk kind in de gaten houden. Er is dus toch wel wat geklieder van gekomen, maar eigenlijk is dat niet zo erg. De meeste kindjes hebben zich op het doek kunnen uitleven en dat is uiteindelijk de bedoeling voor de kinderen op een buurtfeest. De Buurtoppepper is een heel leuk initiatief om mensen samen te brengen. Indien er niet voldoende draagvlak is om een (groot) buurtfeest te organiseren dan kan je met een kleine activiteit wel al heel wat mensen samenbrengen." 

Heb je nog ideetjes voor andere projecten?

Sofie: "Ik hoorde van een vriendin dat ze een vuilnisbak hebben gepimpt in de buurt. Dit vond ik wel een heel leuk idee omdat ik zelf ook heel begaan ben met de zwerfvuilproblematiek. Daarnaast heb ik er ook al aan gedacht om een buurtkerstboom aan te kopen om in de straat te zetten :-)"  

     

     

Ook zin gekregen om iets te ondernemen in jouw buurt? Klik dan snel hier en vraag vandaag nog jouw buurtoppepper aan!