Fotomuur in de Sint-Katarinastraat

Nelle Devisscher uit de Sint-Katarinastraat is erin geslaagd om zo goed als alle inwoners van haar straat te fotograferen. Ze deed dat in het kader van haar opleiding fotografie. De 108 fraaie beelden worden nu tentoongesteld op een fotomuur in de straat.
Artikel door Noa Cornaer - Krant van West-Vlaanderen - 06/07/2018

Nelle Devisscher, zelf ook inwoonster van de Sint Katarinastraat in Assebroek, werkte vijf maanden aan een uniek project: de inwoners van haar straat op foto zetten. Dat leverde 108 fraaie zwart-witbeelden op, die nu te bewonderen vallen op een fotomuur in de straat. “Ik ben enorm tevreden met het resultaat”, zegt een trotse Nelle.

“Ik vind het fijn om de diversiteit in mijn straat te tonen. Het geeft mij ook een goed gevoel dat veel buren samen kwamen om de fotomuur te bewonderen. Al mocht die gerust wat groter zijn. Ik ben ook van plan om een fotoboek te maken, want de foto's zullen hier niet eeuwig blijven hangen. Door de zon zullen ze verweren en door de regen zal de lijm oplossen.”

“Ik werk als pr-medewerkster voor Pleegzorg West-Vlaanderen, maar volg daarnaast ook nog een cursus fotografie. Ik kreeg als opdracht een documentaire te maken in Brugge”, legt Nelle uit hoe ze op het idee kwam. “Ik vond dat de Brugse binnenstad al talloze keren gedocumenteerd was en het eens tijd was voor iets anders. Zo kwam ik op het idee om mijn Brugge, namelijk mijn straat en de inwoners, te fotograferen. Ik woon enorm graag in deze straat en heb goede banden met mijn buren. Met nieuwe buren én met mensen die er al meer dan 10 jaar wonen. Ik vond het mooi om op deze manier iedereen samen te brengen.”

“Ik ben enorm verrast over het enthousiasme van de inwoners”, vervolgt Nelle. “Er zijn 140 huizen en ik heb hiervan 108 portretten kunnen maken, dat is een mooie representatie van de straat. De buren waren snel te overtuigen. Ze kennen mij en vonden het leuk dat het project de mensen op een of andere manier samenbracht. Wat ik het leukst vond? De verhalen van de mensen die al lang in de straat wonen, maar ook de spontaniteit van jonge kindjes.”

Ook zin gekregen om iets te ondernemen in jouw buurt? Klik dan snel hier en vraag vandaag nog jouw buurtoppepper aan!