Banner 30km Abdijbekestraat-Titecastraat

Buurtcomité “U” werkte dit jaar een banner uit omtrent verkeersveiligheid. Op de banner staat een groot symbool van 30km/u en daarrond allemaal namen van de kinderen uit de buurt. Deze werd opgehangen op verschillende momenten in zowel de Abdijbekestraat als in de Titecatstraat. We spraken met buurtbewoner en initiatiefnemer Pieter.

Vanwaar jullie idee om deze banner te maken?
Pieter: "Het is eigenlijk wat organisch gegroeid. We wilden iets aan de verkeersveiligheid doen, de mensen sensibiliseren dat het hier zone 30 is en daarbij niet het volledige gewicht bij het stadsbestuur leggen. Daarom zijn we gestart met Victor Veilig, maar we merken dat de mannekes ondertussen een vertrouwd beeld zijn geworden en dat deze (herhaaldelijke) actie weinig verandering bracht. Vandaar kwam het idee om een banner te maken en deze geregeld op te hangen."

Hoe hebben jullie dit bekend gemaakt bij de buurtbewoners?
Pieter: "We hebben dit bekend gemaakt toen we rondgingen met onze petitie t.a.v. het stadsbestuur. Dit is een petitie om het stadsbestuur uit te nodigen om mee te werken aan verhoogde verkeersveiligheid en sensibilisering."

Wie heeft er allemaal aan mee gewerkt?
Pieter: "Binnen ons buurtcomité is er een werkgroep verkeersveiligheid. Wij werkten een dossier uit, de petitie en nu de banner. Het design is van een buurtbewoner. Een project van en voor de buurt dus. Het werd zeer positief onthaald."

 

Ook zin gekregen om iets te ondernemen in jouw buurt? Klik dan snel hier en vraag vandaag nog jouw buurtoppepper aan!