Louis de Meystraat

Louis de Meystraat

De Belgiek was te gast in 2016 in de omgeving van de Dorpsstraat in Sint-Michiels. Het was een organisatie van 'Achter de groene Poorte' en 'Louis de Meystraat'. Verder was er het openingsgala van Mooov en een wandeling in Sint Michiels met buurbewoner en stadsgids Guido.

Over het ontstaan van het comité vertelt Lut Taillaert ons op 8 maart 2017: "Na het traditionele buurtfeest van 2015 gaf het toenmalige comité (=Dorpsstraat) er de brui aan. Ik ging een jaar geleden aankloppen bij buurman Robert om een nieuw comité op te richten. Ik had Robert en zijn vrouw leren kennen op het 1ste buurtfeest in 2010. We zaten elk jaar samen aan tafel met de bewoners van de Louis de Meystraat. Robert vond het ook erg jammer dat er geen buurtcomité meer was, maar had zich al in andere verenigingen geëngageerd en zag dit engagement op dat moment niet zitten.

Hij stelde voor dat ik het eens aan zijn vrouw Betty zou vragen. Ik vreesde een njet. Betty kwam net thuis en zei inderdaad niet meteen ja. Toen ik uitlegde wat ik met een buurtcomité wilde organiseren, namelijk meerdere kleine activiteiten, hapte ze toe. Ons comité was een feit.

Drie maanden later zaten we samen met buurtcomité Achter de Groene Poorte dat een Belgiek-weekend wilde organiseren. Dat leek ons aanvankelijk veel te groots, maar het idee deed me wel dromen van een goedgevuld weekend met boeiende activiteiten voor jan en alleman en zo geschiedde. Met verschillende uitnodigingen die we bedeelden (we belden ook altijd aan), een oproep voor vrijwilligers en de facebookpagina 'BelgiekDorpsstraat' hebben we de buren trachten te mobiliseren."