Hermitage 5

Hermitage 5

De vijfde en laatste verkavelingsfase van de Hermitage werd in 1994 doorgevoerd en 76 percelen werden in zeer korte tijd door de WIH aan divers pluimage verkocht. Hiermee bedoelen we geenszins diverse soorten gevogelte maar mensen van jonge leeftijd tot (pré)gepensioneerden, alleenstaanden en koppels.

Voor de kinderen is onze ingesloten buurt met slechts één in- & uitgang, één grote speelruimte met zeer weining verkeer en voor de meer op rust gestelde ouderen een aangenaam en rustig oord met een grote groene omgeving.

In 1995 werden de eerste huizen bewoond en hadden de bewoners na alle bouwperikelen een enorme behoefte om de opgedane stress met hun wijkgenoten uit hun lijf te verjagen. Het was Danny Knockaert, alias de facteur, die waarschijnlijk meer stress had dan alle anderen en daarom het nobele initiatief nam om de allereerste wijkfeest(en) te organiseren. Tot de dag van vandaag worden daarover nog de wildste verhalen verteld. 

In de loop der jaren veranderde het organiserende wijkfeestcomité wel van leden én de belangstelling voor de activiteiten was wisselend. In 2016 war er terug een heropleving met een gedeeltelijk nieuw comité.