Babbelkarre

De Babbelkarre

Elkaar ongedwongen ontmoeten in de buurt, nieuwe mensen leren kennen, verbinding voelen met je buren... Met de Brugse Buurtcheques en de Vrijwilligerscentrale ondersteunen we al vele jaren deze zo belangrijke buurtgezelligheid. We blikken ook steeds vooruit, niet iedereen heeft zomaar alle materiaal beschikbaar om elkaar in de buurt te ontmoeten. Met trots stellen we je dan ook een nieuwe manier van ontmoeten voor de Brugse buurten voor: de Babbelkarre. Deze mobiele zithoek kan een plek in jouw buurt gedurende enkele weken omtoveren tot centrale hotspot voor ontmoeting en gezelligheid.

Maak kennis met de Babbelkarre

De Babbelkarre is een mobiele ontmoetingsplaats, een echte eye-catcher! Het is een gezellig ingerichte aanhangwagen die kan dienen als tijdelijke trekpleister in de buurt. Wil je dat deze pop-up ontmoetingsplaats het gespreksonderwerp wordt in jouw buurt? Maak dan met een kleine ontmoetingsplek, een groot verschil, en vraag de Babbelkarre aan voor jouw buurt.

 

Ontleningsprocedure van de Babbelkarre

  • De Babbelkarre kan aangevraagd worden door gekende buurtcomités; daarmee worden buurtcomités bedoeld die vroeger reeds gebruik maakten van een Buurtcheque of een Buurtoppepper.
  • De Babbelkarre wordt telkens ontleend voor een periode van twee weken.
  • Wanneer je de Babbelkarre ontleent haal je deze zelf op, op de plaats waar de Babbelkarre op dat moment staat.
  • Voor het vervoer van de Babbelkarre voorzie je zelf een extra nummerplaat om op de aanhangwagen te bevestigen.
  • Je dient je aanvraag in via dit aanvraagformulier

 

Correct plaatsen van de Babbelkarre

Oprit of voortuin (privéterrein)

Indien je de Babbelkarre op een oprit, in een voortuin of op ander privéterrein plaatst voor de duur van de ontlening, kan dat zonder vergunning.

Openbaar domein

Indien je de Babbelkarrre op het openbaar domein plaatst bijvoorbeeld langs de kant van de weg dan is een vergunning nodig. Daarvoor hoef je zelf niets te doen, dit wordt bekeken door de dienst vergunning nadat je aanvraag bij ons binnenkomt (net zoals bij de Buurtcheques).

Parkeerplaats

De Babbelkarre kan ook op een parkeerplaats worden gezet, ook daarvoor is een vergunning nodig.

Belangrijk

Het is belangrijk dat wij telkens op de hoogte zijn van waar de Babbelkarre zal staan voor de duur van de ontlening. Indien je ervoor kiest de Babbelkarre op het openbaar domein of op een parkeerplaats te zetten, laat ons dan weten ter hoogte van welk adres de Babbelkarre zal staan.

De Babbelkarre dient te blijven staan op de plaats aangegeven in de aanvraag voor de volledige duur van de ontlening.

Het buurtcomité is tijdens de ontleningsperiode verantwoordelijk, en beheert de Babbelkarre als goede huisvader/huismoeder. Het buurtcomité is steeds verantwoordelijk voor het schoon houden van de Babbelkarre en het openbaar domein. Bij schade dient de Vrijwilligerscentrale te worden verwittigd via mail: buurtcheques@brugge.be

Aanvragen die eerst binnenkomen worden eerst behandeld. Het kan dus zijn dat de Babbelkarre al ontleend werd in de periode die jij vraagt. Er wordt dan samen gekeken voor een andere periode.

Indien je twijfelt of de Babbelkarre iets is voor jouw buurt, dan kan je (wanneer er geen ontlening is) deze gaan bezichtigen in House of Time (Site DuPont - Komvest 45/47 - 8000 Brugge). Voor meer info kan je ons contacteren op 050448222

Indien je tijdens de aanwezigheid van de Babbelkarre een buurtfeest wenst te organiseren, met bijhorende financiële steun, afzetten van de straat, etc.; dan moet je nog het aanvraagformulier voor de Buurtcheques invullen en indienen via www.brugge.be/buurtcheque-aanvragen

Het is niet de bedoeling dat de straat wordt afgezet voor de Babbelkarre, het afzetten van de straat kan enkel in combinatie met een buurtfeest.

Deel ook zeker je foto’s op sociale media via de hashtag #Babbelkarre